nyári állatvédő tábor 2017

Kategória: Friss Hírek
Megjelent: 2017. május 30. kedd
Írta: Horváth Attiláné

logo      I S M É T

NYÁRI KUTYÁS és ÖNKÉNTES TÁBOR AZ ÁRVÁCSKA ÁLLATMENHELYEN!

ÁLLATVÉDŐ TÁBOR 2016.

11 -  16  ÉVES KOROSZTÁLY RÉSZÉRE

HETI TURNUSOK:

  1. június 26 – június 3o.
  2. július 10 – július 14.

Egy turnusban max. 10 - 12 fiatalt tudunk fogadni!

A tábor csak félnapos – délelőtt  8,30 – 12,30 között tart.

Étkezést biztosítani sajnos nem tudunk.

Részvételi díj:   9000,- Ft/ fő / hét  ( kirándulások költsége )

JELENTKEZNI LEHET:    Horváth Ria, állatvédelmi felelős    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,  mobil: 0620 2200223,     Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,

A jelentkezések elfogadása érkezési sorrendben történik.

PROGRAMUNK:

A tábor célja, hogy a fiatalok átérezzék és megtapasztalják az állatvilággal kapcsolatos emberi felelősséget. Megtanulják tisztelni a bennük rejlő élőlényt, átérezzék méltányos, természetüknek megfelelő tartásuk fontosságát.

Hetente: kutya sétáltatás, önkéntes feladatok, állatvédelmi ismeretek, kirándulás, lovaglás.

A közös programok során a gyerekek megismerik a kutya-cica tartás követelményeit, viselkedésük jellemző reakcióit. Megismerkednek az állatmenhelyek szükségességével, eredményeivel és nehézségeivel, az önkéntes munka fontosságával.

HELYSZÍN:

Árvácska Állatmenhely, Szentendre, IZBÉG, l

Szentlászlói úton a város végét jelző tábla után  jobbra,

A Kéki-dűlő autóbusz megállónál  

( www.arvacska.hu )


 

ivartalanítási akció 2016-17

Kategória: Friss Hírek
Megjelent: 2016. november 28. hétfő
Írta: Horváth Attiláné

KEDVEZMÉNYES IVARTALANÍTÁSI AKCIÓ 2016-17!

A Szentendrei ÁRVÁCSKA Állatvédő Egyesület - Szentendre Városi Önkormányzat támogatási ígéretével, és német pártoló támogatóink anyagi támogatásával -  kedvezményes akciót hirdet elsősorban SZENTENDRÉN és a környező településeken kutyák és cicák ivartalanításáraKezdeményezésünk célja a nem kívánt szaporulat, a kóbor állat probléma megelőzése ill. megfékezése településeinken. Akciónkkal elsősorban azoknak szeretnénk segíteni, akiknek anyagi helyzete egyébként nem tenné lehetővé az ivartalanítási műtét elvégeztetését.

BEJELENTKEZÉS az IVARTALANÍTÁSRA:  

 Jelentkezni lehet a hirdetés megjelenésének napjától.  Az akcióban előzetes e-mailen történő   bejelentkezés után lehet részt venni, egyesületi regisztráció és sorszám nélkül nem lehet igénybe venni a kedvezményes árat!

Bejelentkezéshez kért adatok: faj – kutya / cica,  állat fajtája,  neme,  kora, kb. súlya , oltási könyv száma, chip regisztrációs száma,  gazda címe, telefonja, pontos elérhetősége.

Tüzelő állat esetén az állatorvossal kell egyeztetni a műtét lehetőségét, és plussz költségét!

KAPCSOLATTARTÓ: Horváth Ria önkéntes, elérhetősége: 06 20 220 0223, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 MŰTÉTET VÉGZŐ ÁLLATORVOSOK

A műtétet elvégző állatorvost a bejelentkezéssel egyidejűleg egyesületünk kapcsolattartója jelöli ki, egyéni egyeztetés alapján.  A bejelentkezés után az állat gazdája személyesen hívja fel a kijelölt állatorvost a műtéti időpont egyeztetésére.

dr. Bertalan Gábor - 1039. Budapest, III. Csillaghegy, Iszap u 24-, mobil:06 30 2003224

dr. Czuppon Balázs - 2000. Szentendre, Római temető utca 5., mobil:06 20 2875151

dr. Istók Koppány - 1039 Budapest, Szentendrei út 393.  mobil: 06 20 341 8453

dr. Kovács Zoltán - 2016. Leányfalu, Móricz Zsigmond u. 22., mobil:06 30 954319

dr. Schumiczky Gábor - 2000. Szentendre, Szentlászlói út 77. , mobil: 06 30 415 9060

dr. Munkácsi Miklós - 2022. Tahi, Elekfy J. utca 4., mobil: 06 30 290 7082

GAZDÁK ÁLTAL FIZETENDŐ DÍJAK:

A feltüntetett kedvezményes díjakat az állatorvosnak kell kifizetni a műtét napján, a különbözetet az Egyesület fizeti ki az állatorvosoknak.

CICÁK:       NŐSTÉNY -  5000,- FT / cica          KANDÚR-  3000,- FT / cica

KUTYÁK:   SZUKA  -    20 kg-ig  -              9.000.- Ft/eb         

                                 20 kg felett -        11.000,- Ft /eb

                KAN -        20 kg-ig  -              5.000,- Ft/eb          

                                20 kg-fölött  -       7.000.- Ft / eb                    

Szentendre, 2016. november


 

 

cica stop!

Kategória: Friss Hírek
Megjelent: 2014. augusztus 25. hétfő
Írta: Horváth Attiláné

logoTOVÁBBRA IS CICA STOP AZ ÁRVÁCSKÁBAN!!!
Sajnos a mai napig is nagyon erős a cicák - kölykök és felnőttek egyaránt - beérkezése a menhelyre. Nagyon szépen kérjük a megértést továbbra is- a menhely cica háza jelenleg SEM TUD TÖBB CICÁT fogadni! Pillanatnyilag se helyünk,se pénzünk, se élelmünk! Örökbe fogadókat várunk , akik magukhoz vennének cicáink közül, így a felszabaduló helyekre tudnánk újabb kis jövevényeknek helyet biztosítani.

A cica házban jelenleg több, mint 100 cica él, lassan váll vállnak vetve szoronganak a szobákban. A legjobb odafigyelés és gondozás mellett is állandó a fertőzés, a megbetegedés, jelenleg is sorozatos megbetegedésekkel küzdünk. A bejövő kölyök cica almok legtöbbször olyan fertőzéseket hoznak magukkal, amivel állatorvosi beavatkozás ellenére sem tudnak megbirkózni, viszont megfertőzik az egész kolóniát. Álllat gondozókból létszám hiánnyal küzdünk, a kevés létszám nem győzi ellátni a növekvő cica létszámot.

Cicák örökbefogadási gyakorisága szinte O, azaz nulla! Kérjük ezért tisztelettel a lakosság belátását, türelmét, ha kénytelenek vagyunk elutasítani a kiscicák felvételét. Mi sem örülünk ennek, nekünk is rosszul esik, ha elutasítunk egy kérést. Higgyék el, a durva és sokszor nyomda festéket nem tűrő válasz elutasításunkra sem sokat segít, legfeljebb okoz egy rossz napot az állatgondozónak, aki egyébként kiteszi a lelkét a rábízott állatokért.

Sajnos a nem-kívánt házi és utcai szaporodás tovább folytatódik. Ma sem tudunk mást tanácsolni - kérni: a nem kívánt kutya és cica szaporodás elkerülésének egyetlen módja az IVARTALANÍTÁS! Kérjük, akinek lehetősége van rá, és cicát-kutyát tart, ivartalaníttassa kedvencét az állatorvosnál.

KÖSZÖNJÜK MEGÉRTÉSÜKET!  2015-07-27logo

 


 

kérjük segítsen - garmada

Kategória: Friss Hírek
Megjelent: 2014. július 26. szombat
Írta: Horváth Attiláné

  GARMADA - Önkiszolgáló Bolhapiac -         www.garmada.net    

         garm

 A Garmada a legnagyobb állandóan működő önkiszolgáló bolhapiac-áruház Magyarországon! Ebben az üzletben pénzt adnak a számodra feleslegessé vált cuccokért. Itt mindent megvásárolnak!

Lehet, hogy Neked is van egy csomó felesleges holmid, azt sem tudod hogyan szabadulj meg tőlük!?  Segítheted a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületet, és az állatmenhely 250 befogadott állatkáját azzal, hogy beviszed megunt bármilyen használati tárgyadat, eszközödet, holmidat a GARMADA ÜZLETHÁZBA, és ott felajánlod a tárgyak eladása után befolyt bevételt az ÁRVÁCSKA egyesület javára. 
Ebben az üzletben egyszerűen leadod a számodra szükségtelenné vált, de még használható dolgokat, s az eladott áru ellenértékét nekünk utalják át! ( Cím: XIII. Budapest, Hun utca 4. hétfő kivételével minden nap 11-től tartanak nyitva.   több info: www.garmada.net
)

Ha nem vásároltok és nem adományoztok, akkor ennek a lehetőségnek a megosztását is köszönettel vesszük!

Bővebben: kérjük segítsen - garmada

Alkategóriák