Foglalkozások a menhelyen

Számtalan rendezvény egész évben

Nyílt örökbefogadó napokon, a lakosság részvételével szervezett rendezvényeinken, a Nyári Állatvédő Táborban és az Állatok Világnapja éves rendezvényein terjesztjük a felelős állattartás gyakorlati és konkrét ismereteit.

Célunk, hogy azok minél több gyermek és fiatal gondolkodását formálják át, és tegyék fogékonnyá konkrétan a házi- és társállatok méltányos tartásának felismerése és tennivalói iránt.

Az állatok iránti felelősség gondolatának felkeltésével ösztönözzük a kedvet és hajlandóságot önkéntes munkájuk felajánlására, amire – pénzügyi hiány, illetve az állatlétszám növekedése okán – egyre nagyobb szükség van.

 

Rajzpályázat a Szentendrei Árvácska menhelyen
Szentendrei Árvácska: csoportos iskolai látogatás

Már több mint 20 középiskolával/gimnáziummal van érvényes szerződésünk, érettségire készülő fiatalok csoportjai végzik kötelező 50 órás közmunkájukat a menhelyen.

Önkéntes munkavállalásuk során kutyasétáltatást, kutya- és cicagondozát, kerti munkát, kennelrácsok festését, takarítást, egyéb szükséges feladatok elvégzését bízzuk rájuk.

2019 óta az egyetemisták állatok iránti érzékenyítésébe is bekapcsolódunk a társadalmi felelősségvállalás program keretében.

A középiskolás fiatalok szívesen jönnek, sokan maradnak a későbbiekben is rendszeres önkéntesként:

  • rendezvényeken,
  • 1% adomány gyűjtésében,
  • kutyasétáltatásban,
  • ház körüli könnyebb munkákban

segédkeznek rendszeresen.

Általános iskolákból osztályok jelentkezését fogadjuk, vezető tanár kíséretében. Általános állatvédelmi tájékoztatás, kérdezz-felelek beszélgetés után az állatmenhely bejárása, ismerkedés az állatmenhely lakóival a program. 11 éves kor felett a gyerekek – tanári és/vagy szülői felügyelet mellett – kutyát vihetnek ki a külterületre, kifutókba sétálni, játszani.

A látogatásokhoz előzetes jelentkezés szükséges. Bejelentkezés: Jámbor Anikó, mobil: +36 20 384 6715, e-mail: szentendre@arvacska.hu

Önkéntes segítség a Szentendrei Árvácska menhelyen

Légy az önkéntesünk!

Helyszínen (pl.: kutyasétáltatás, kertészkedés) és távmunkában is (pl.: pályázatírás, adománygyűjtés) hasznos lehetsz. Jelentkezz a szentendre@arvacska.hu címen!

További részletek ebben a menüpontban.

                  

Pin It on Pinterest

Share This