Az örökbefogadás folyamata

Akár kutyát, akár cicát szeretnél örökbefogadni, kérlek, gondosan mérlegeld lehetőségeidet! Ha úgy érzed, mégsem tudod vállalni ezt ez elköteleződést hosszú távon, akkor lehetőséged van máshogyan is kutyázni/cicázni. Ajánljuk figyelmedbe az önkénteskedést menhelyünkön – olvasd el a részleteket a linkekre kattintva!

Kutya örökbefogadása: első kérdések

Ha kutya örökbefogadásán gondolkozol, első körben a következő kérdéseket válaszold meg:

  1. Kertes házba vagy lakásba vinnél kutyát?
  2. Ha kertes házba szeretnél kutyát, rendezettek-e a körülmények, például rendben van-e a kerítés (elég magas-e, nincs-e rajta lyuk stb.), nem tud-e kiszökni a kutya?
  3. Van-e preferenciád (kor, nem, habitus), milyen kutyust szeretnél?
  4. Van-e otthon egyéb háziállatod például másik kutya vagy macska?
  5. Milyen életvitelt folytatsz (hány órát vagy távol az otthonodtól)?
  6. Napi hány sétát tudsz biztosítani a kutyának?
  7. Egy kutya átlagos életkora – nagyságától, fajtájától függően – 10-15 év. Ez idő alatt neked kell majd felelősséget vállalni érte, szeretettel, türelemmel, odafigyeléssel gondoskodni róla. Képesnek érzed magad erre?
Árvácska: kutyák örökbefogadása

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha ezeket a kérdéseket megnyugtatóan rendezted magadban, nézz körül az örökbefogadható kutyusok között! Aztán vedd fel velük a kapcsolatot Facebook üzenetben és/vagy látogass ki a menhelyre!

Mi a kérdések alapján készülünk, és gondozóink igyekeznek majd neked kutyust ajánlani.
A nézelődés és beszélgetés után vidd el a szimpatikus kutyusokat 1-1 körsétára.
Készülj úgy, hogy 1-2 órát eltöltesz nálunk az első alkalommal!

Ha több kutyussal is sétáltál már, értékeld magadban a sétákat, majd gyere ki újra egy másik időpontban és folytasd a sétát az(okk)al, aki(k) a legszimpatikusabb(ak) volt(ak)!

Ha már többedik alkalommal jössz, a séta után ismerkedj meg a kutyával a „kifutóban” is, amikor is póráz nélkül, egy zárt, nagyobb futtatóban lehetőség van másféle körülmények közt is szorosabbra fűzni az ismeretséget.

Készülj az örökbefogadásra tudatosan!

Ez egyrészt azt jelenti, hogy több alkalommal kell kilátogatnod és ismerkedned az örökbe fogadni kívánt kutyával, másrészt, ez idő alatt tedd fel bátran a kérdéseidet a gondozóknak, hogy felelősen készülhess a kutya érkezésére és tartására.

Ha úgy érzed, hogy a többször meglátogatott kutyust valóban szeretnéd és kész is vagy egy megbeszélt időpontban örökbe fogadni, jelezd, és mi addig lefoglaljuk neked. Készülj úgy, hogy az örökbefogadás napjától otthon tudj maradni egy kicsit a kutyával, célszerű ilyenkor szabadságot kivenni.

Az örökbefogadásról szerződést írunk, mely az örökbefogadó, örökbeadó és az örökbe fogadni kívánt állat adatait foglalja magában. Az örökbefogadásnak díja van, amely az állat ivartalanítását, szükséges oltásokkal és chippel történő ellátását takarja.

További kérdések esetén keress minket személyesen kint a menhelyen, Facebookon vagy emailben. Gazdikereső kutyáinkat pedig itt tudod megnézni.

kutyák örökbefogadása Szentendrén

Cicusok örökbefogadása

Ha cicát szeretnél örökbefogadni, nézz körül a gazdikereső cicusok között ebben a menüpontban! Aztán kérjük,vedd fel velük a kapcsolatot Facebook üzenetben és/vagy látogass ki a menhelyre személyesen nyitvatartási időben, ahol a gondozóink lehetővé teszik a személyes találkozást a cicákkal.  Tájékoztatást adnak a kiválasztott cica általuk tapasztalt habitusáról.  Menhelyünk tárt kapukkal vár!

Felnőtt cicákat kandúrok és nőstények esetében is ivartalanítva, oltva, esetenként tesztelve adunk örökbe! Kölykök esetében mindkét nemnél kikötjük szerződésben foglalva a fél éven belüli ivartalanítást, melyet a leendő gazdinak kell elvégeztetni. Cicáink emellett rendszeres külső és belső parazitamentesítést kapnak a menhelyen.

A cicák igen szapora állatok, évente többször is képesek utódokat nemzeni/szülni. Esetükben még fontosabb az ivartalanítás, mint a kutyák esetében, hiszen több olyan halálos, gyógyíthatatlan macskabetegség létezik, mely párzás útján (is) terjed, pl. macska-AIDS, leukózis, stb.

Árvácska: cicák örökbefogadása
Szentendrei Árvácska: cicát is fogadhatsz örökbe!

Az örökbefogadásról szerződést írunk, mely az örökbefogadó, örökbeadó és az örökbe fogadni kívánt állat adatait foglalja magában.

Menhelyünk köszönettel fogad jelképes összegű adományt az örökbefogadás alkalmával, mellyel a cica állatorvosi költségeihez járulsz hozzá.     

Kérjük, hogy örökbefogadáskor hozz magaddal cicahordozót, mert e nélkül veszélyes az új családtag utaztatása. Nem adunk ki cicát kartondobozban, zacskóban, szatyorban, bevásárlókosárban, pórázon, ölben stb. akkor sem, ha kocsival érkezel.

Egy ismeretlen cica, még akkor is, ha kölyök, nagyon tud karmolni, harapni ijedtében egy számára idegen kezében, és a kocsiban kiugorva és a pedálok közé keveredve akár balesetet is okozhat!

Légy az önkéntesünk!

Helyszínen (pl.: kutyasétáltatás, kertészkedés) és távmunkában is (pl.: pályázatírás, adománygyűjtés) hasznos lehetsz. Jelentkezz a szentendre@arvacska.hu címen!

További részletek ebben a menüpontban.

                  

Pin It on Pinterest

Share This