Néhány éve már érdekel az állatvédelem, különböző közösségi platformokon követem, hogyan védjük az állatokat itt hazánkban. Biztosan sokan tapasztaltuk már, hogy Magyarországon kevés a fecske, ha valahol találnak fészket, sok esetben leverik, mert nem kedvelik, hogy a madarak rendetlenséget csinálnak.

Facebookon valamelyik nap, az nlc.hu oldalán találtam egy videót, ahol Mátics Ferenc megtesz minden tőle telhetőt, hogy hazánkban segítse ezeket a fontos madarakat, lassan 500 fecskepár költ a házánál. (A videó itt megtekinthető: https://fb.watch/4KEoes03Xt/ )

Felhívták a figyelmünket, hogy ha mi emberek nem segítünk a madarakon, akár ki is pusztulhatnak. Ferenc nagyon okos megoldást eszelt ki, hogy segítsen a fecskéken, elkezdett műfészkeket gyártani. A videóban azt is láthatjuk, hogyan tudjuk akár otthon is elkészíteni ezeket a fészkeket.

1.Elsősorban egy hungarocellből készült, legalább 9 cm mélységű fészekformára lesz szükségünk.

2.A következő amire szükségünk van gipsz, fűrészpor és tapétaragasztó.

3.Így néz ki a már száraz fészek, aminek a szélét a jó tapadás érdekében simára kell reszelni.

4.A fészek sár színűre színezése víz, föld és tapétaragasztó segítségével.

5.Fészkek akcióban!

A fecskék segítése nem csak azért fontos, mert aranyosak, és sajnálnánk, ha elpusztulnának. Ezek a madarak fontos szerepet töltenek be a rovarok kordában tartásában, vannak rovarok, bogarak, amik ránk, emberekre is veszélyesek, már találtak Európában is maláriát terjesztő szúnyogokat, így különösen fontos, hogy vigyázzunk madarainkra!

Vajda Réka – Móricz Zsigmond Gimnázium, Szentendre

Minden segítség számít! Egyetlen hívással 500.- forintot adományozol nekünk.

Tárcsázd a 13600 számot (mobilon kattints a narancssárga linkre)! A rövid bejelentkezés után üsd be egyesületünk kódját: 64!

SMS-t is küldhetsz ugyanígy: üzenetként írd be a kódunkat: 64!

A szolgáltatás az Invitel, a Telenor, a Vodafone, valamint a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el.

ADHAT-vonal: egy hívás = 500 Ft

Légy az önkéntesünk!

Helyszínen (pl.: kutyasétáltatás, kertészkedés) és távmunkában is (pl.: pályázatírás, adománygyűjtés) hasznos lehetsz. Jelentkezz a szentendre@arvacska.hu címen!

További részletek ebben a menüpontban.

Pin It on Pinterest

Share This