Kisszekeresen a nagyszüleimnél nyaraltunk, amikor felfigyeltünk arra, hogy egy rozsdaszínű kiskutya az utcán kóborol. Látszott rajta, hogy nincs gazdája, mert bejárt a mi kutyáinkhoz enni. Nagyon félt tőlünk, mert amikor meghallotta, hogy kimegyünk az udvarra a kapu alatt gyorsan eliszkolt. Mivel Csoki nagyon ragaszkodott hozzá, figyeltük merre megy.  Az önkormányzat udvarán kóborgott. Mindig arra ment el mikor észrevett minket amerre a régi gazdája lakott, de ő nem fogadta vissza. Egyik nap a nagymamánk ment le a kertbe mikor látta, hogy a egy régi használaton kívüli kerti vécéből szaladt ki a kutya mama, ekkor benézett és látta a pici kutyáit. A nagyi titkolta, mert tudta, hogy az anyakutya félteni fogja a picinyeit. Elkezdtük keresni a kiskutyákat és végül megtaláltuk. Nagyon aranyos voltak. Mivel négyen vagyunk unokatestvérek ezért mindenki kapott egy kiskutyát aminek nevet adtunk. Cukorka,Huncutka,Ficánka,Mex ezeket a neveket kapták. Minden nap megnéztük a kiskutyákat.

Egyik reggel amikor mentünk megnézni őket már nem találtuk ott, mert az anyukájuk elvitte őket máshová. Azt hitte nem szeretetből nézzük meg a kutyusokat nap mint- nap hanem bántani akarjuk. Ismét elkezdtük keresni a kutyákat és az önkormányzat udvarán a beton elemek alatt találtuk meg. A kicsik nyifegtek-nyafogtak és azt hittük az anyjuk elhagyta őket. De nem, az anyakutya elpusztult és az egyik kölyke is. Közben felhívtunk a környéken több állat menhelyet de egyik sem segített, mert nem volt szabad helyük. Kiszedtük a beton oszlopok alól a kiskutyákat, de haza nem tudtuk hozni, mert már volt két kutyánk. Ezért elhelyeztük az önkormányzat udvarán a garázsba. Még aznap a szüleim elmentek tápszerért Jánkmajtisra. Minden nap reggel, délbe, este megetettük őket és napközbe is rájuk néztünk, mindenki részt vett a kiskutyák gondozásában. A kiskutyák betegek lettek és a Kölcsey állatorvos tanácsára megfürdette őket az anyukám. Egy kedves hölgy értük jött és elvitte a piciket, hogy keres nekik egy örökbe fogadó gazdát.

Póti Eszter – Szentendrei Református Gimnázium

Minden segítség számít! Egyetlen hívással 500.- forintot adományozol nekünk.

Tárcsázd a 13600 számot (mobilon kattints a narancssárga linkre)! A rövid bejelentkezés után üsd be egyesületünk kódját: 64!

SMS-t is küldhetsz ugyanígy: üzenetként írd be a kódunkat: 64!

A szolgáltatás az Invitel, a Telenor, a Vodafone, valamint a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el.

ADHAT-vonal: egy hívás = 500 Ft

Légy az önkéntesünk!

Helyszínen (pl.: kutyasétáltatás, kertészkedés) és távmunkában is (pl.: pályázatírás, adománygyűjtés) hasznos lehetsz. Jelentkezz a szentendre@arvacska.hu címen!

További részletek ebben a menüpontban.

Pin It on Pinterest

Share This