Picúr

Neme: kan

Születési idő: 2015.01.15.

Termete: közepes

Bekerülés időpontja: 2020.10.31.

 

Hogyan segíthetsz rajta az örökbefogadáson kívül?  A lap alján adakozhatsz, vagy nézd​ meg a Virtuális örökbefogadás, a Pénzadomány, illetve Tárgyi adomány menüpontokban!

PICÚR BEMUTATKOZIK
Picúr egy kedves, alapvetően nyugodt fiú kutyus, aki imádja a simogatást és az ember közelségét. Persze nem volt ez mindig így…
Mint annyi más védencünk, sajnos Picúr története sem indult épp vidáman. Tavaly, egy őszi napon segítségkérés érkezett, mely arról szólt, hogy van két kutyus, akik nagyon rossz körülmények között élnek idős gazdájuknál, és ha tudnánk nekik helyet adni, akkor a segítségkérő elintézné, hogy gazdájuk lemondjon róluk.
Mikor a helyszínre értünk, kiderült, hogy a két kutyus (Picúr és a társa, Suba) egy disznóólba volt bezárva.  Két ivaros kan kutyát összezárni amúgy sem túl szerencsés ötlet, és ezt csak tetézte a hely maga, ahová zárták őket. Ha pedig mindez nem lett volna elég, megtudtuk, hogy a fő táplálékuk a nyers csirkebél volt, ami lássuk be, nem éppen ideális kutyaeledel.
Természetesen miután megkaptuk a papírt, hogy gazdájuk lemond róluk, már hoztuk is el őket. És miután külön kennelekbe kerültek, megfelelő körülmények közé, finom falatokkal ellátva, sokkal nyugodtabb lett az életük.
Persze még mindkettőjüknek sokat kell tanulniuk az “igazi kutyás életről”, de szépen haladnak.
Picúrról amit röviden tudni érdemes:
🐾 01.15-én volt a 6. szülinapja, tehát már nem kölyök, de még bőven ereje teljében van.
🐾 Még ivaros kan.
🐾 Egyedüli kutyának ajánljuk (más kutyákkal nem barátságos).
🐾 Sétánál még húz, ami betudható annak, hogy első 5 és fél évében azt sem tudta, mi az a póráz vagy séta – először nehezen is szokta meg, hogy ilyen egyáltalán létezik, de mostanra már sokat fejlődött. Elsősorban olyan gazdit keresünk számára, aki kellő türelemmel tudja majd folytatni Picúr bevezetését a boldog kutyák világába.
🐾 Előélete miatt inkább kertes házba ajánljuk.
Amennyiben szívesen megismerkednél Picúrral, szeretettel várunk!​

Felkeltette az érdeklődésed? Kérdésed van? Írd meg nekünk!

Picúr

Minden segítség számít! Egyetlen hívással 500.- forintot adományozol nekünk.

Tárcsázd a 13600 számot (mobilon kattints a narancssárga linkre)! A rövid bejelentkezés után üsd be egyesületünk kódját: 64!

SMS-t is küldhetsz ugyanígy: üzenetként írd be a kódunkat: 64!

A szolgáltatás az Invitel, a Telenor, a Vodafone, valamint a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el.

ADHAT-vonal: egy hívás = 500 Ft

Légy az önkéntesünk!

Helyszínen (pl.: kutyasétáltatás, kertészkedés) és távmunkában is (pl.: pályázatírás, adománygyűjtés) hasznos lehetsz. Jelentkezz a szentendre@arvacska.hu címen!

További részletek ebben a menüpontban.

                 

Pin It on Pinterest

Share This