1. Nyest a padláson

Már több mint két éve, hogy azt vettük észre, hogy a kamránkban a krumpli, és minden más zöldség és gyümölcs meg van rágcsálva. Nem akkurátusan elfogyasztva, ahogy illik, csak úgy kóstolgatva. Azt már régen hallottuk, hogy a padláson valami, vagy valaki motoszkál, de először nem gondoltuk, hogy az ő fogai hagytak nyomot. Azt hittük a macskák egeret keresgélnek. Kyra -a kutyánk- rendszeresen tiszteletét tette a kamrában, és naponta percekig ugatta a padlásfeljárót. Hosszas “nyomozás” kezdődött, hogy mi, vagy ki a csoda csócsálja állandóan a zöldségeinket, gyümölcseinket. Netes keresgélés után arra jutottunk, hogy a tettes valószínűleg egy nyest lehet, amit ugyan senki nem hívott meg, de ezek szerint nálunk vendégeskedik.

Édesapám vett egy rácsos, “rálépős” csapdát, amelyet gondosan elhelyeztünk, elláttuk jóízű almával  és lestük az eredményt. Hosszó hetekig semmi nem történt, de nem adtuk fel. Végül is meglett a kis huncut, akit apám elvitt az erdőbe és szabadon engedett.

  1. Hogyan ne bánjunk a kóbor macskákkal

Régi gond a környékünkön, hogy nagy számú macska kóborol össze- vissza, a puha kerti földbe piszkítanak, sőt a lakásba is bejárnak, ha nyitva az ajtó.  Az énekes madarakat is pusztították. Sok kellemetlenséget okoztak, na. Mi azt találtuk ki, hogy az Árvácskától örökbe fogadunk egy kutyát, de más nem ezt választotta. Az a bizonyos valaki légpuskát vett, és buzgón elkezdett a mácskákra lövöldözni.

Persze az nincs rendben, hogy az emberek haggyák ezeket az állatokat elszaporodni, sőt egyesek etetéssel a környékre szoktatják őket, aztán utánuk a fáklyás menet. Ez a felelőtlen “állattartás”, de sérülést okozni, az állatot lemészárolni, már kegyetlen barbárság. Nos az egyik szomszéd végül is meglőtt egy macskák, amelyiknek a lába ettől darabosan eltört.

Feljelentés lett a vége, majd jogerős ítélet is született. A puskáját meg elkobozták, de a meglőtt állat szenvedését ez már hozta helyre.

Mák Bálint Kristóf – Petzelt József Szakgimnázium és Szakképző Iskola, Szentendre

Minden segítség számít! Egyetlen hívással 500.- forintot adományozol nekünk.

Tárcsázd a 13600 számot (mobilon kattints a narancssárga linkre)! A rövid bejelentkezés után üsd be egyesületünk kódját: 64!

SMS-t is küldhetsz ugyanígy: üzenetként írd be a kódunkat: 64!

A szolgáltatás az Invitel, a Telenor, a Vodafone, valamint a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el.

ADHAT-vonal: egy hívás = 500 Ft

Légy az önkéntesünk!

Helyszínen (pl.: kutyasétáltatás, kertészkedés) és távmunkában is (pl.: pályázatírás, adománygyűjtés) hasznos lehetsz. Jelentkezz a szentendre@arvacska.hu címen!

További részletek ebben a menüpontban.

Pin It on Pinterest

Share This