Édesanyám, amikor kislány volt sokat nyaralt nagymamájánál az Ipoly mellett. Volt ott baromfiudvar is, mint minden falusi portán. Csirkék, tyúkok, nyulak, kacsák, libák, disznók. Minden hajnalban a libákat leengedték az Ipolyra fürödni. Tudták az útvonalat, nem tévedt el soha egyik sem. Édesanyám sokat segített a mamájának, egyszer meg is csípte a lábát egy kisliba. A libák egésznap az Ipolyban fürödtek és a parton legelésztek. Délutánonként, amikor a nap lemenőben volt, a libák tudták, hogy haza kell indulni. Minden csoportnak megvolt a vezére, a többiek utána mentek. Véletlenül sem tévedtek el, minden liba tudta, melyik udvarba kell bekanyarodni. Mire lement a nap az összes liba a saját baromfiudvarában tért nyugovóra.

Korsós Csenge – Móricz Zsigmond Gimnázium, Szentendre

Minden segítség számít! Egyetlen hívással 500.- forintot adományozol nekünk.

Tárcsázd a 13600 számot (mobilon kattints a narancssárga linkre)! A rövid bejelentkezés után üsd be egyesületünk kódját: 64!

SMS-t is küldhetsz ugyanígy: üzenetként írd be a kódunkat: 64!

A szolgáltatás az Invitel, a Telenor, a Vodafone, valamint a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el.

ADHAT-vonal: egy hívás = 500 Ft

Légy az önkéntesünk!

Helyszínen (pl.: kutyasétáltatás, kertészkedés) és távmunkában is (pl.: pályázatírás, adománygyűjtés) hasznos lehetsz. Jelentkezz a szentendre@arvacska.hu címen!

További részletek ebben a menüpontban.

Pin It on Pinterest

Share This