2015 évvégén vesztettük el cirmos macskánkat 16 évesen, Ilonát. Nagyon megviselte a családot, hiszen a hosszú évek során a szívünkhöz nőtt. Hamar elhatároztuk, hogy egy új cicát szeretnék örökbe fogadni, ezért bejelentkeztünk a szentendrei Árvácska állatmenhelyhez. Szerencsére már a rákövetkező héten jött a telefon, hogy kuka mellett találtak egy pár macska kölyköt, akiket állatorvosi vizsgálat után rögtön örökbe lehet fogadni. Boldogan szaladtunk a menhelyre, ahol megmutatták a kismacskákat. Mivel nőstény macskát kerestünk, ezért a legfiatalabb cicát választottuk, aki nem mellesleg teknőc tarka volt. Az orvosi vizsgálatok elvégzése után megkaptuk az örökbefogadási papírokat és boldogan vittük haza. Otthon kedvenc játéka a kanapé mögötti porcicák összegyűjtése volt. Mivel úgy aludt összegömbölyödve, mint egy gombolyag, ezért a Gombolyag nevet választottuk neki.

Rövidesen kikívánkozott, viszont a területet még nem ismervén, a szomszéd kutya hamar elkapta. Hosszú műtétek során sikerült helyrehoznunk a medencecsontját, amit a kutya elharapott. Felépülése után hamarosan újra kiszeretett volna menni, így hát eleget tettünk kérésének. Az incidens után is sokat járt ki, viszont már sokkal elővigyázatosabb lett a terepen.

4 év után azonban bekövetkezett, amitől mindig is féltünk. Egy gyorsan száguldó autó elütötte, amiből sajnos már nem tudott felépülni. Halálát 3 hónapig gyászoltuk. Majd úgy határoztunk, hogy újra örökbe fogadunk egy árva macskát, de Gombolyagot sose fogjuk elfelejteni.

Bajnok Szilárd – Móricz Zsigmond Gimnázium, Szentendre

Minden segítség számít! Egyetlen hívással 500.- forintot adományozol nekünk.

Tárcsázd a 13600 számot (mobilon kattints a narancssárga linkre)! A rövid bejelentkezés után üsd be egyesületünk kódját: 64!

SMS-t is küldhetsz ugyanígy: üzenetként írd be a kódunkat: 64!

A szolgáltatás az Invitel, a Telenor, a Vodafone, valamint a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el.

ADHAT-vonal: egy hívás = 500 Ft

Légy az önkéntesünk!

Helyszínen (pl.: kutyasétáltatás, kertészkedés) és távmunkában is (pl.: pályázatírás, adománygyűjtés) hasznos lehetsz. Jelentkezz a szentendre@arvacska.hu címen!

További részletek ebben a menüpontban.

Pin It on Pinterest

Share This