Mütyür átalakulása

Macskamesék: új kis jövevény érkezett, Mütyür

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy kerülnek be hozzánk a gondozottjaink? Nos, roppant változatosan. Itt egy teljesen aktuális, mai történet, amiből egy minisorozatot indítunk.

Első rész

Ma délelőtt egy szentendrei cégtől hívtak bennünket, hogy a telephelyükön egy pöttöm, anyátlan cica bóklászik. Mivel nem rendelkezünk befogó eszközökkel, így kértük, ha tudják, fogják meg, és természetesen fogadjuk a pindurt.

És sikerült nekik! Befogták, mi pedig rohantunk a tökmagért. A látvány siralmas volt: a kicsi tiszta olaj és por volt, de egyébként az állapota megfelelőnek tűnt. Behoztuk a menhelyre, de annyira pici, hogy neki még sűrűn kell enni, amit a menhelyen zárás után sajnos nem tudnunk biztosítani. Ámde milyen a szerencse: egy éppen ott lévő önkéntesünk vállalta a pici rendberakását és gondozását, amíg akkora nem lesz, hogy már elég neki a napi kétszeri étkezés.

Önkénteseink beszámolója szerint komoly tortúra vár rá: alapos (vélhetően többszöri) fürcsi, féreghajtás, bolhairtás. Ha már rendben lesz, jöhetnek a tesztek, és az orvosi vizsgálatok.

Most bemutatjuk, milyen állapotban került a gondozásunkba, és majd rendszeresen tájékoztatunk Benneteket a fejlődéséről.

Koszos kiscica
Mütyür koszosan
Mütyür eszik

Második rész

A folytatásban a korábban beígért “tortúrát” mutatjuk be. A kicsi áttrappolhatott valami olajos tócsán, mert a lábai elképesztően koszosak voltak.
Önkénteseink kb. hatszor fürdették meg, előbb olajjal kicsit fellazítva a rátelepedett koszt. Persze a 6. fürdést követő “eredmény” majd jól látszik a képeken.

A “protokoll” szerint elvitték az első állatorvosi ellenőrzésre, kapott féreghajtót, bolhairtást, fültisztítást. A tesztekhez még kicsi, az kb. 2-3 hét, de azt már nem kizárt, hogy a Gazdi fogja elvégeztetni, mert legnagyobb örömünkre máris meghódította egy hölgy szívét. 

Szerencsére önállóan és jó étvággyal eszik, főtt csirkehússal kevert junior tasakos tápot kap.

Szóval sok feladat van egy frissen mentett csöppséggel is.

Egy pancsolás a sok közül
Alapos fürdés
Mütyür fésülködik

Harmadik rész

Ígértük, hogy folytatjuk (inkább lezárjuk) a történetet, kicsit könnyes Happy Enddel.

Mütyür bekerülését már korábban bemutattuk egy kétrészes mini sorozat keretében. Betontelepen találták, és fogták meg némi küzdelem során, mert roppant fürge volt kis pöttöm. És bizalmatlan is.
Rendkívül koszos-mocskos, viharvert állapotban került a menhelyre, kb. 4-5 hetesen. Folyamatosan azt láttuk, nagyon hiányzik neki anya, akihez odabújhatna, akinek a melege a biztonságot jelenthetné számára.

Mivel roppant kicsi volt még, a menhelyen nem tudtuk volna ellátni, hiszen neki naponta még legalább 5-6 alkalommal kell enni. Nagy örömünkre egy házaspár önkéntesünk vállalta, hogy ideiglenesen befogadja a kicsit és természetesen megfelelően gondoskodik róla.
Megjárták az állatorvost, volt nagy bundatakarítás, mert az olajsáros kölyök csúnyán festett, és mit szépítsük: bűzlött az olajtól.

Önkénteseink rövid idő alatt “kikupálták” Mütyürt, és ahogy a képeken is látszik, ő nem szürke, csak itt-ott, sokkal inkább fehér bundával rendelkezik. Most már. 

És mindannyiunk nagy örömére egyik ismert aktív támogatónk, Kocsis Korinna jelezte, hogy ő szívesen hazavinné a kicsit, mert a szüleinek most épp nincs cicája, de nagyon szeretnének.
És vasárnap elérkezett a búcsú pillanata, Mütyür elutazott Korinnával új otthonába, ahol annyira jól érzi magát, hogy sokkal hamarabb kezdett el dorombolni, mint az ideiglenes befogadóknak. Persze, tegyük hozzá, ott már nem kapott hatszoros fürdetést.

Kedves Korinna, örülünk, hogy ennyire jól sikerült az örökbefogadás, és szüleid már egy aktívan doromboló kis szőrgombócot szeretgethetnek.

És, hogy miért könnyes? Mert az idik annyira megszerették, hogy alig akartak elválni Tőle, a búcsú után még jó ideig nézegették az üres szobakennelt. Viszont a saját cicáik drukkoltak, induljon már a kicsi és forduljon vissza rájuk a Gazdik figyelme.

Nagyon sok közös boldog évet kívánunk nekik és Mütyürnek egyaránt!

Mütyür eredetileg fehér
Mütyür egy aktív kiscica
Korinna és Mütyür

Minden segítség számít! Egyetlen hívással 500.- forintot adományozol nekünk.

Tárcsázd a 13600 számot (mobilon kattints a narancssárga linkre)! A rövid bejelentkezés után üsd be egyesületünk kódját: 64!

SMS-t is küldhetsz ugyanígy: üzenetként írd be a kódunkat: 64!

A szolgáltatás az Invitel, a Telenor, a Vodafone, valamint a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el.

ADHAT-vonal: egy hívás = 500 Ft

Légy az önkéntesünk!

Helyszínen (pl.: kutyasétáltatás, kertészkedés) és távmunkában is (pl.: pályázatírás, adománygyűjtés) hasznos lehetsz. Jelentkezz a szentendre@arvacska.hu címen!

További részletek ebben a menüpontban.

                 

Pin It on Pinterest

Share This