Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

  

Ha Te is szereted az állatokat, lelkifurdalásod és rossz érzésed támad, ha az utcán kóborló, gazdátlan kutyát látsz, de körülményeid, elfoglaltságod miatt nem fogadhatsz kutyát magadhoz, segíts rajtunk keresztül! logo

Ha egyetértesz célkitűzéseinkkel, és méltányolod állatmenhelyünk tevékenységét és megteheted, adományozz pénzt, ajándékozz bármilyen tárgyi eszközt az egyesületnek!

 

  Segíts továbbra is adód 1%-val! Az 1% felajánlása nem kerül semmibe, nálunk életet menthet!

Ha egyéni támogató vagy - 

Mindenki, akinek a jövedelme után adóbefizetési kötelezettsége van a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) felé, a személyi jövedelemadójának összesen 2% - áról rendelkezhet. Az egyik 1%-kal egy egyházat támogathat, a másikkal pedig egy civil szervezetet.
Az 1%-os felajánlást az adónyilatkozatban kell közzétenni, melynek tartalmaznia kell a kedvezményezett ÁRVÁCSKA Egyesület mindenkori adószámát = 18675359-1-13.

A rendelkező nyilatkozatok beadási határideje:

2014. február 27. egyéni vállalkozók
2014. május 21. önadózók
 
Ügyelj az Egyesület adószámának pontos megadására és arra, hogy a nyilatkozatot tartalmazó borítékon szerepeljen saját adóazonosító jeled is, mert ezzel biztosítod, hogy Egyesületünk valóban megkapja a neki szánt 1%-ot.
 
A rendelkező nyilatkozat letölthető az alábbi formátumokban:

 Microsoft Office Word: http://arvacska.hu/images/stories/ado_1/1sz_rendelkezo.doc  Sun OpenOffice / StarOffice: http://arvacska.hu/images/stories/ado_1/1sz_rendelkezo.odtAdobe PDF: http://arvacska.hu/images/stories/ado_1/1sz_rendelkezo.pdf

 JPG: http://arvacska.hu/images/stories/ado_1/1sz_rendelkezo.jpg

Ha segítenél adományozók, szponzorok megkeresésében a terjesztéssel, a plakátot itt letöltheted:
http://arvacska.hu/images/stories/ado_1/1sz_plakat.jpg

Céges, ill. tartós támogatás esetén:

Tartós adományozás esetén az adományozó cég 100% +20% +20% adóalapból levonható kedvezményhez jut az adományozás minden évében. Mit jelent ez?

A 100%, a ténylegesen átutalt adomány, úgy csökkenti az adóalapot, mint minden számlával igazolható költség.

Az első 20%-os rész, azért vonható le az adóalapból, mert azzal közcélú szervezetet támogat.

A második 20%-os adóalap-csökkentésre azért lesz jogosult, mert adományozásáról tartós adományozási szerződést kötött.

(Forrás: A társasági adóról és osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao. tv.) 7. § (1) bekezdés z) pontja és a Tao tv. 3. melléklete B) részének 17. pontja.)

A tartós adományozás minta szerződése az internetes linkről letölthető.

Céges vállalkozóknak előre is megköszönjük, hogy átgondolják a tartós adományozás lehetőségét egyesületünk részére. Érdeklődés esetén: Horváth Attiláné, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0620 2200223

 Adományozhatsz!

 Adományozhatsz nekünk készpénzt, eseti és/vagy rendszeres jelleggel. A befizetést bevételi bizonylattal és adóigazolás egyidejű kiadásával vesszük át. Befizetés banki átutalással :

  Belföldről:                        Dunakanyar Takarékszövetkezet

                                           64700076-10006234

 Külföldről:                        Erste Bank Hungary   

                                           IBAN - HU 53 1160 0006 0000 0000 0771 9981

 

                                           SWIFT - GIBAHUHB

Már a legkisebb összeggel is segíthetsz – perselyeinket megtalálod Szentendre és a környező települések boltjaiban. Dobd be itt az aprópénzt, amit visszakapnál – a sok kicsi itt valóban sokra megy!

Adományozhatsz élelmiszert, vagy tárgyi eszközt is! Mindennek örülünk, ami az állatok életkörülményeit, ellátását, gyógyítását javítják, mint pl. tápok, konzervek, takarók, törölközők, gyógyszerek, stb. Bármilyen maradék építő anyagra mindig szükségünk van!

 

     Légy Te is ideiglenes befogadónk!

Az utcáról befogadott állatok, elsősorban a kölyök kutyák karanténbe helyezése, az érzékenyebb állatok beszoktatása érdekében állandó szükségünk van un. ideiglenes befogadó és gondozó családokra. A gondozás költségeit az Egyesület állja! Neked csak a helyet és a gondoskodást kell biztosítani.

 Légy az önkéntesünk!

Önkéntesekre mindig nagy szükségünk van, a menhelyen mindig akad tennivaló!

Lehet, hogy takarítani éppen nem kell, de a magányos, sok rosszat megélt, szerencsétlen kutyák minden jó szóért, simogatásért, sétáért hálásak.

Ha otthon nem tarthatsz kutyát, gyere hozzánk segíteni!

Gyakorlati tennivalók elolvashatók az „Önkéntesség” címszó alatt!

  Legyél a szállítónk!

 Ha van autód, alkalmas szállító eszközöd  – benzinköltség térítése mellett – jelentkezhetsz nálunk állatok, élelmiszerek, eszközök szállítására, már előzőleg adoptált kutyáink lelátogatására, melyet egy-egy aktivistánk kíséretében végezhetsz.

 Jelentkezés: a megadott elérhetőségek bármelyikén

 Virtuális örökbefogadás – Keresztszülő program

 

Nem mindenki tud otthon társállatot – kutyát/cicát – tartani. Fogadj örökbe honlapunkon keresztül egy kutyust vagy cicát, és ajánlj fel egy fix havi összeget, amivel hozzájárulsz ennek a kis állatnak a jobb ellátásához.

Vállalásodat, felajánlásodat megjelentetjük a honlapon és az egyesület facebookján is!


 

 

 *Mikor érvényes a Rendelkező Nyilatkozat?

§ Ha a kedvezményezett adószámát, és nevét teljes körűen tartalmazza.

§ Ha azon csak egy kedvezményezett javára történt rendelkezés.

§ Ha a rendelkező nyilatkozatot tartalmazó boríték lezárt, a ragasztásnál átlósan aláírt, a borítékon a rendelkező személy neve, lakcíme, adóazonosító jele szerepel.

§ Ha a rendelkező magánszemély az őt terhelő éves adót teljes összegben határidőig befizette, ill. az esedékesség előtt részletfizetést vagy halasztást kért és kapott.

§ Fontos! Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett az SZJA 1%-ról, később is lehetősége van felajánlását leadni egészen a végső határidőig, május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban bármelyik adóhatósági irodában, vagy akár elektronikus formában.

 

 

 

Alkategóriák