Közhasznúsági jelentés 2008

9. Műszaki fenntartás, karbantartás 4037
10. Működés admin költségei 909
11. Egyéb 468

Állami költségvetésből és NCA pályázatból kapott pénzösszeg

SZJA 1%                               327.000,-

NCA pályázat  =                    638.000,-

ÖSSZESEN                           965.000,-

A közhasznú bevételek felhasználásának fő területei:

A) Alapítványi célok megvalósításával kapcsolatos kiadások Ft.
1. Általános célok közvetlen és közvetett megvalósítása (állateledel, gyógyszerköltség, állategészségügyi szolgáltatás, panzió, oktatás, ismeretterjesztés stb.) 327000
B) Alapítvány működtetésével kapcsolatos kiadások Ft.
1. Alkalmazotti bérek, járulékok, vállalkozói díjak és költségek, őrzés, működési költségek (közmű, kommunikáció) 638000
C) Alapítvány fejlesztésével kapcsolatos költségek Ft.
1. Az Alapítvány fejlesztésével kapcsolatos költségek 0
D) Tartalék a 2009. évre 0
  ÖSSZESEN: 965000

SZAKMAI BESZÁMOLÓ:

Közhasznúsági besorolásunk és tevékenységünk vonzataként a 2008-as évben kapott pénzügyi támogatás kivételesen erősen lemaradt az előző évek azonos címen kapott támogatásától. Az 1% adótámogatásként felajánlott összeget – közel 11 MFt értékben – összességében 8.000,-Ft kifizetetlen köztartozásunk miatt csak a következő pénzügyi évben, 2009. januárjában utalta át az APEH.

Az ilyen címen kapott töredék összeget az év során teljes mértékben felhasználtuk célirányos feladataink teljesítésére. A hiányzó pénzösszeget egyéb bel-, és külföldi adományokból származó civil támogatásból fedeztük, ill. az év második felében keletkezett kiadásainkra fizetés halasztást kértünk, s tartozásainkat 2009. január-februárjában egyenlítettük ki. A 2008. gazdálkodási év pénzügyi beszámolója ezért csak a következő 2009. év pénzügyi beszámolójával együtt értékelhető.

1.)      Állatmenhely üzemeltetés – Műszaki feladatok.A menhely, a menhelyi környezet és azon belül a kennelek folyamatos felújítása, modernizálása, bővítése, új férőhelyek biztosítása, karantén kennelek, elkülönítő, pihentető kennelek megépítése:

•        3 x 200 m2 alapterületű külső kifutó bekerítése, festése, és tereprendezése.

•        10 kennel padozatának és falainak teljes körű csempe borítása, valamint

•         3 beteg kennel belső válaszfallal történt megosztása, hőszigetelési felújítása,

•       teljes menhelyet behálózó locsoló rendszer került kiépítésre,

•       kiegészült az iroda, a régi iroda helyett öltöző-pihenő helységet alakítottunk ki a dolgozók részére, a főzőkonyha tisztasági festést kapott,

•        új cica-ház épült, ahol felnőtt és kölyök cicák, megfelelően elkülönítve kerülhetnek elhelyezésre.

2.)      Egyesület tevékenységének fejlesztéseA tevékenység további várható növekedése miatt, az állatok fogadásának hatékonyabb szervezése érdekében  együttműködést kezdeményeztünk a helyi gyepmesteri telep és a menhely munkájának gyakorlati együttműködése, annak ésszerű erkölcsi és pénzügyi összehangolása érdekében. Fáradozásunk egyenlőre nem járt sikerrel, de azt a jövőben újra megkíséreljük.

3.)      Állatvédelmi oktatás, PR-, reklámtevékenységA következetes ivartalanítás, az ivartalanítás általános szükségességének, hasznosságának kommunikálása a lakosság széles rétegei felé, az örökbe adni kívánt állatok – elsősorban kutyák – chippel való ellátása érdekében 2008. január 1-e óta az ÁRVÁCSKA Állatmenhelyen –

•        minden szuka kutyát és macskát kivétel nélkül ivartalanítattunk,

•        minden örökbeadott kutyát chippel láttunk el a későbbi azonosíthatóság érdekében.Ivartalanítás és chippelés nélkül állataink nem hagyták el a menhelyet. A kiadott chipp-számokról nyilvántartást vezetünk.Hirdetés: TV-ben, írott médiákban népszerűsítettük az ivartalanítás abszolút szükségességét.Állatvédelmi oktatás:

•        állatvédelmi oktatást tartottunk, melynek során a gyerekeket interaktív módon – kérdés-felelet, tárgyban összeállított kérdőívek kitöltése bevonjuk a téma jobb megértésébe, a felelős állattartás gondolatának elsajátításába. Az oktatási anyagot hazai és külföldi forrásokból – REX, FABE, WSPA, stb- szerezzük be, ill. magunk állítjuk össze.

•        2008. júniusában rajzpályázatot hirdettünk meg általános iskolás gyermekeknek, mely ugyancsak a felelős állattartás tudatosítását célozta.

•        2008. nyarán 4 héten keresztül, hetes állatvédelmi nyári tábort hirdettünk meg és tartottunk gyerekeknek, elsősorban a 10 – 14 éves korosztálynak.