CICA STOP 2017

Kategória: Friss Hírek Megjelent: 2017. július 25. kedd Írta: Horváth Attiláné

CICA STOP 2017!

 

logo           Sajnálattal tesszük, de újból teljes cica-stopot kell meghirdetnünk!!!

    A legutóbbi tavaszi ellés óta ismét nagyon erős a cicák - különösen a kölyök almok - beérkezése a     menhelyre.

    Sem a menhely cica házában, sem a külső területen jelenleg NEM TUDUNK TÖBB CICÁT fogadni!  Pillanatnyilag se helyünk, se pénzünk, se élelmünk! Örökbe fogadókat várunk , akik magukhoz vennének cicáink közül, így a felszabaduló helyekre tudnánk újabb kis jövevényeknek helyet biztosítani.

    A 2 cica házban jelenleg több, mint 120 cica él, lassan váll vállnak vetve szoronganak a szobákban. A legjobb odafigyelés és gondozás mellett is állandó a fertőzés, a megbetegedés, jelenleg is sorozatos megbetegedésekkel küzdünk. A bejövő kölyök cica almok legtöbbször olyan fertőzéseket hoznak magukkal, amivel állatorvosi beavatkozás ellenére sem tudnak megbirkózni, viszont megfertőzik az egész kolóniát. Állat- gondozókból létszám hiánnyal küzdünk, a kevés létszám nem győzi ellátni a növekvő cica létszámot.

Cicák örökbefogadási gyakorisága szinte O, azaz nulla! Kérjük ezért tisztelettel a lakosság belátását, türelmét, ha kénytelenek vagyunk elutasítani a kiscicák felvételét. Mi sem örülünk ennek, nekünk is rosszul esik, ha elutasítunk egy kérést. Higgyék el, a durva és sokszor nyomda festéket nem tűrő válasz elutasításunkra sem sokat segít, legfeljebb okoz egy rossz napot az állatgondozónak, aki egyébként kiteszi a lelkét a rábízott állatokért.

Sajnos a nem-kívánt házi és utcai szaporodás tovább folytatódik. Ma sem tudunk mást tanácsolni - kérni: a nem kívánt szaporodás elkerülésének egyetlen biztonságos, és humánus módja az IVARTALANÍTÁS!

Egyesületünk 2016. novembere óta, jelenleg is folyamatos ivartalanítási akciót hirdet, cicák-kutyák számára. ( ld. alábbi hirdetményt!)

 

KÖSZÖNJÜK MEGÉRTÉSÜKET!  2017-07-25


 

 

 

Találatok: 96